Cum convingi o multinationala sa dea 1 milion de dolari pe ceva facut in paint

ACTUALIZAT

Cum rupi un milion de dolari de la Pepsi? Sa va explic cum merge treaba. Pepsi a anuntat ca isi va schimba brand-ul, adica asta:

X-zibit 1:

in asta:

X-zibit 2: ->>

Pe bune. Pe logo-ul asta nou au dat 750.000 de lire sterline. Nu ne credeti? Vedeti aici si aici.

Dar cum convingi o multinationala ca folosirea warp tool-ului din Photoshop liniei curbe de Paint merita un milion de dolari?

Raspunsul (un .pdf, click pe el):

PDF-ul a aparut de curand pe net. Nu spunem neaparat ca e veridic. Dar daca as cere 1 milion de dolari pe job-ul asta de design clar as pune ceva legat de istoria seriilor fibonacci in livrabil.

Cateva observatii ulterioare:

Uitandu-ma mai atent prin PDF, incep sa cred ca e destul de autentic. In primul rand, pe el scrie Work in Progress, si poate fi un draft foarte primitiv. Unele elemente de analiza ale brandului au sens, si le-as face si eu daca ar fi sa construiesc o noua imagine – de exemplu studiile de culoare si variatiile in functie de produs – pepsi light, pepsi max. Altele par a fi rezultatul unei sesiuni de brainstorming. Altele, precum globurile 3D par a fi potentiale aplicatii ale brandului in alte imagini publicitare, de genul display-urilor din magazine.

Nu neg faptul ca in asemenea livrabile sa baga mult bullshit ca sa impresioneze clientul, defapt asta e cheia vanzarii unui design pe bani multi.

Un cititor a mai sugerat si faptul ca insusi noul logo ar fi o proiectie in plan a globului vechi 3D. Sincer eu nu vad asta, pentru ca ar arata altfel proiectia in plan. Mi-ar fi placut sa pastrez in comentariile acestui articol opinia acelui cititor insa a recurs la atacul la persoana, si a trebuit sa il sterg. Daca e sa dezbatem ceva, dezbatem civilizat.

more at http://rezistenta.net

Published by

Buciuman

Buciuman este un membru fondator al Rezistentei Urbane, unde contribuie ocazional.

8 thoughts on “Cum convingi o multinationala sa dea 1 milion de dolari pe ceva facut in paint”

  1. nu pot sa cred ca exista oameni care sunt platiti pentru tot cacatul ala….si care sunt seriosi cand fac treaba asta…si care cred ca lumea o sa cumpere mai mult pepsi ca au facut ei un logo nou..
    mai bine se duceau la unii de clasa a 4-a si le ziceau sa faca un cacat de logo pentru un bax de pepsi si gata.

  2. Si ne mai miram ca e greu sa lucrezi intr-o multinationala… Un post de designer care a facut un logo din asta oricine poate avea. Ii faceam eu in photoshop pe 10.000 dolari si clar iesea mai bine.

  3. Pe una din cutii se vede ca vor sa faca logo-ul 3D (in relief) Iar pozitia din care acel obiect se va vedea va fi mereu o fata zambitoare. Cred ca asta e ideea. Iar culorile vor fi imbunatatite. Pentru 1 milion de euro cred ca agentia va produce un manual de identitate cu exemple de folosire (obiecte promotionale, afise, reclame etc).
    Pe de alta parte e adevarat ca astfel de proiecte se vand/cumpara mai mult datorita povestii din spatele rezultatului decat rezultatului propriu-zis.
    In filmul Filantropica patronul cersetorilor (Gheorge Dinica) spunea ca oamenii dau bani cersetorilor pentru povestea din spatele omului nu pentru conditia in care se afla omul. Cred ca se aplica si in marketing

  4. dupa ce am citit toate bullshiturile din pdf a inceput sa mi se para interesant noul logo. dar la prima vedere e o tampenie. ma intreb insa cati din cumparatorii care ar trebui convinsi de logo sa bea doar pepsi vor afla povestea zambetului smecher?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *