Teorii contradictorii despre ler

Se pare ca internetul nu se potoleste cu interpretarea versului lui Hrusca:

Leru-i ler si iara ler.

Iata cateva teorii in competitie:

1. “Ler”, “ler” si “iarasi ler” sunt 3 variabile distincte

In acest caz

Ler = ler + iarasi ler

Grafic, avem:

Compozitia lerului

2. Lerul este aceeasi variabila, deci ler = 0 sau ∞
->>

Demonstratie


leru-i ler si iarasi ler, deci

ler = ler + ler

ler = 2ler

=> ler = 0 sau ∞

3. Ler este o functie de ler

in acest caz, Leru-i = ler pentru orice valoare a lui ler, deci f(ler)=ler

Grafic:

Complexitatea cantecelor lui Hrusca creste, urmatorul pas fiind:

Linu-i lin si iara lin, frunza verde de malin

Problema este ca autorul, in mod criptic nu precizeaza operatorul dintre noua variabila, “frunza verde de malin” si restul ecuatiei. Va las pe voi sa sugerati posibile interpetari.

more at http://rezistenta.net

Published by

Buciuman

Buciuman este un membru fondator al Rezistentei Urbane, unde contribuie ocazional.

16 thoughts on “Teorii contradictorii despre ler”

 1. Ler = 0

  Explicatia este foarte simpla.

  Se stie de peste 9000 de ani ca toate colindele lui Hrusca provin din imnurile de lupta ale vikingilor. Vikingii vorbeau o forma de germana primitiva (Pischtenbudel-sprache).

  Ler = leer, adica gol in nemteste.

  Deci Hrusca nu a inventat roata sau oul, el este continuatorul unei vechi traditii de a cinta despre nimic. Putem afirma ca Hrusca este etapa tranzitionala intre arta nimicului din anii ’60 (1910 Fruitgum Company?) si noile revelatii ale anilor 2000 (Las Ketchup).

 2. Cu linu problema-i simpla! Este vorba de masa festiva de Craciun sau revelion: friptura de peste (lin – Tinca tinca)cu verdeturi – frunze de malin! (Aici e o mica problema; dupa unii autori malin = lemn cainesc(Padus avium) iar dupa altii malin = liliac(Syringa vulgaris)
  Pofta buna!

 3. M-am amuzat copios şi mi-am amintit de glumele din anii 1980 care transpuneau în limbaj de programare procedural (FORTRAN IV/77) citatele din Ceauşescu (“Învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi […]” şi “Învăţaţi, munciţi, munciţi şi învăţaţi [..]”).

 4. rog analizați și:
  dealu-i deal și valea-i vale = true?
  hai li-li și na-na-na = wtf?
  și dacă tot sînteți voi deștepți, traduceți următoarele (în engleză bineînțeles):
  Hăulind coborau flăcăii prin luncă unduindu-și pletele dalbe.

 5. Mno, domnule Πr², prima problemă e simplă, este o consecinţă trivială a legii idempotenţei.
  A doua poate fi citită ca o comprimare a unui mesaj într-un cod cu alfabet binar şi caracter special de semnalizare.

  Cât o rezolv eu pe a treia, găseşte şi matale trei soluţii diferite la cuadratura cercului.

 6. @armyuser:
  1. dealu-i deal și valea-i vale = false!
  (valea-i tot deal, deci dealu-i deal și valea-i deal = true!!!)
  2. li-li și na-na-na se referă la un număr de tip xyxy,ababab…, adică i-a dat cu perioadă. ex: 2323,(15).
  3. lucrez deja de ceva timp la cuadratură, mai precis la două rezolvări. prima implică un pătrat din hîrtie și oricîte pliaje din care să rezulte raza, a doua cred că ai ghicit deja, un cerc din hîrtie și oricîte pliaje din care să rezulte latura. la a treia mă mai gîndesc.
  succes cu traducerea. dacă ești greucean bag-o și în franceză…

 7. “Hăulind coborau flăcăii prin luncă unduindu-și pletele dalbe.”

  Elementar, dragul meu pierre square

  “The lads were coming down the meadow howling and waving their long white hair”

  In franceza e si mai simplu:

  “Et le monsieurs esque arriver dans la lunq hauling et du omlette du fromage, spanaque et notre pule an votre cur”

 8. Despre ler – demers pseudoacademic

  Am citit mai multe teorii vis-a-vis de controversatul colind al lui Hrusca. Insa parcurgand tot mai multe exista pericolul de a ma departa de propria-mi perspectiva asupra pricinei. Asa ca dupa ce m-am delectat cu explicatii ce includ ecuatii liniare, limite de functii, dialectici, fonetici, etimologii si alte asemenea ironii ce oscileaza intre desconsiderare si travaliu intelectual am ales brutal apriata-mi sinceritate. Cuvintele nu exista doar daca sunt incluse in DEX, se poate spune ca acesta le confera o anumita validitate, ca poate implicit certifica prezenta lor intr-o comunicare formala. Cuvintele se impun sub forme diverse si nu este necesara o ierarhizare pe criterii de utilitate. Insa demersul etimologic in cazul de fata este de prisos. DEX-ul ofera o rezolvare eleganta inca de la inceput catalogandul interjectie. Aceasta parte de vorbire neflexibila ofera o poarta de scapare orcarui complex sonor ce se cere demn de alfabetizare. Versurile profita de ciurda vocabularului si chitara de refrenele fruste. Astfel lerul este mutatia dezgustator de fireasca pe care a suferit-o romanul dupa 20 de ani de impodobit ferestrele, vitrinele si bradul cu instalatii de lumini dotate cu aceiasi melodie enervanta al carui volum il dai la minim daca esti cretin, il stingi daca ai un oarecare simt al ridicolului si il lasi sa cante la nesfarsit daca esti vanzatoare la aprozarul de pe cot si patronul te obliga sa tii volumul la maxim pentru ca sunt sarbatorile si isi inchipuie ca tot norodul va fi atras de lalaitul electronic ce iese dintr-o cutie de plastic.Si da, pentru ca este o idee unanim acceptata ca sarbatorile scuza ridicolul, ca toate obiceiurile se transforma in indoctrinare comerciala si ca reciclarea societatii de consum este nepretuita. Ca porcul trebuie taiat, revelionul trebuie baut, nasul visitat si colindul neaparat cantat. O data si inca o data, si inca o data, si inca o data…

 9. Bazat pe descoperirea ta am ajuns la concluzia ca lerul este o structura recursiva fiecare bucata fiind o copie miniaturala a intregului aka lerul este un fractal.
  Daca aplici regula ler=ler + iarasi ler si aplici la prima iteratie a pie chartului vei obtine intr-adever 50-50 ler si iarasi ler. La a doua iteratie vei avea 75% iarasi ler si doar 25% ler.
  Deci limita de f(ler) cand ler tinde la infinit este egal iarasi ler, lucru care corespunde cu realitatea, hrusca dupa o infinitate de leri tot cu iarasi ler termina.
  Dupa revelion demonstratia geometrica 🙂

 10. Mai nou Ler + LerBLOCK = 0. Asta inseamna ca numarul posturilor cu Ler de pe Facebook tinde catre o cand folosesti LerBLOCK – o extensie pentru browser oferita de Radio Guerrilla si BrandUP Interactive. http://bit.ly/1bPkb61

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *