De 8 Martie

Motto: “V-am crescut ca o mama! Au! Mai baiete, imi rupi mana! Ne lega! Ne lega!”

8 Martie in Republica Socialista Romania, anii ’80 ai secolului trecut. O aducere aminte a serbarii Zilei Femeii, si cand zic “Femeia”, ma refer la acad. dr. ing. Elena Ceausescu, tovarasa de partid si de viata a lui Nicolae Ceausescu. Fotografia si textul aferent (in principiu o singura fraza, kilometrica, avand multe epitete) nu mai necesita niciun comentariu. La multi ani!

more at http://rezistenta.net

Published by

Raiden

Membru fondator, activează din 2007 în zona istoriei şi antropologiei bucureştene, explorării urbane şi fotografiei citadine. S-a opus mereu proiectelor aberante ale administrației bucureștene. Susține și conferințe despre București.

11 thoughts on “De 8 Martie”

 1. Să nu râdeţi de viitorul vostru, că io am aplaudat pe ritmurile astea ca şoim al patriei, ca pionier, utecist şi dacă nu aveam niâel tupeu şi rude de gradul 2 în străinezia, aplaudam şi ca tânăr comunist. Şi ca om păţit, am rămas aşa cu o sensibilitate la Elene, mai ales la astea a căror promovare devine îndatorire de stat şi de partid… Până vă dumiriţi voi şi vă plictisiţi de miştouri, se satură şi parlamentul ioropean de gagica lu’ tata, the next thing în ceea ce priveşte elenele acestei naţii. Să vedeţi peste câţiva ani ce poezii, ce cântări, ce aplauze…

 2. p.s.- copil fiind păduri cutreieram …şi eram convins că distinsei consoarte prezidenţiale i-a alunecat în halul ăla părul spre ceafă de la exploziile nucleare sovietice la care a fost invitată să asiste…

 3. judecand la rece… care erau mai tampiti? Ceausestii sau cei care le cantau in struna? Pe unii i-au impuscat… am ramas cu ceilalti. Ne intalnim cu ei zi de zi la munca si alte activitati sociale.

 4. @ armyuser – nici vorba de nostalgie, dar am gasit cateva almanahe si am zis sa impartasesc cu publicul cititor sentimentele de stima si recunostinta care m-au cuprins 🙂

  @ Attila – Elenele au fost si sunt la putere.

  @ cristea – imposibil sa impusti trei sferturi din popor.

 5. cei care ati apucat sa traiti pe vremurile glorioase faceti un exercitiu de regresie si incercati sa cititi textul de pe poster ca si cum ar fi fost citit la stirile de la 8. Eu m-am simtit ca in truman show. Oare cum percep acest poster cei mai mici de 20-25 de ani?

 6. Urate vremuri dar si mai urate amintiri. Intr-un fel cred ca platim si pentru inspiratia de a ne ucide conducatorii de frica sa nu inceapa sa vorbeasca dupa schimbarea sistemului facuta de aceeasi oameni care-l alcatuiau inainte de schimbare

 7. …hazarduri precum comunismul in Romania sau nazismul in Germania se pot intampla absolut oricand pentru ca sunt benefice pentru masele cu tulpina genetica de supravietuitori.

  Dar cum teoriile evolutioniste n-au nicio treaba cu catalogarea vremurilor in istorie va recomand celor pasionati de subiect o mica mare enciclopedie a comunismului in Romania. Subiectul e vast… la fel si muzeul de la Sighet organizat de Ana Blandiana.

  http://www.muzeuldeluatacasa.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *