Nu! confiscarii extinse promovata de Monica Macovei

Eroul Internetului, Monica Luisa Macovei, este un lup in blana de pisica. Cred ca pana acum armata ei de PR-isti nu v-a explicat ce promoveaza ea in forurile legislative – CONFISCAREA EXTINSA.

Confiscarea extinsă este confiscarea, pe langa banii obtinuti din infractiune, a tuturor bunurilor inculpatului, inclusiv bunuri transferate la prieteni si rude, fiindca tot ce are inculpatul si nu poate fi justificat cu acte este prezumat provenind din infractiune.

Asadar, daca pana acum aveam prezumtia de nevinovatie pana la proba contrara si prezumtia ca toate averile sunt dobandite licit pana la proba contrara, Monica Macovei spune nu, daca ai savarsit o infractiune, toata averea se prezuma ilicita si se confisca! De fapt, Monica Macovei vrea sa modifice Constitutia ca sa elimine prezumtia ca toate averile sunt prezumate licit pana la proba contrara.

Articolul 44 alineatul 8 din Constituţie prevede: “Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă”.

“Vreau sa va exemplific. Pornim de la o condamnare penala pentru ca te-a prins pentru trafic de droguri, dar te-a prins pentru 1000 de euro. Te trimite la inchisoare, nu stiu, 2 ani si iti confisca 1000 de euro. Cu confiscarea extinsa, iti confisca si toata averea nejustificata, inclusiv de la tertii la care ai vandut sub pretul pietei sau carora le-ai donat bunuri” – Monica Macovei.

Europarlamentarul român a spus că pasul următor ar trebui să fie confiscarea fără o condamnare penală, în orice situație, fie într-un proces penal, fie într-un proces civil. Adica sa iti ia toata averea inainte sa ai o sentita definitiva. Te ia politia pentru o infractiune prezumata, te duce in fata judecatorului si FARA A DISCUTA CAZUL la primul termen iti ia averea. De ce? Because fuck you, that’s why.

Scenariul de mai sus cu 1000 de euro era citat Macovei. Sa luam alt scenariu: vinzi 2 joint-uri intr-o zi unui amic. Nu esti traficant de droguri, era doar un favor pentru un amic caruia ii place sa aprinda, si majoritatea bunurilor tale sunt cumparate cu veniturile din meseria de barman – asa ca nu ai totul declarat, ca lucrezi pe bacsis. Ai si ceva bani de la parinti, si ceva ce ai mai castigat pe o croaziera dar e foarte greu sa gasesti actele pentru toti banii.

Statul vine si iti ia casa ca considera ca ai luat-o din trafic de droguri. N-ai facut niciodata trafic de droguri, ai muncit nopti in sir pentru o amarata de garsoniera. Cum poate statul sa ti-o ia?

Nu conteaza, ti-a luat-o. Ai ramas pe strada. Acum dormi pe un canal ca ai vandut un joint.

Pe vremea lui Dej venea militia noaptea si iti lua casa si facea filiala de partid in ea. Pe vremea lui Macovei vine militia, te acuza formal de o infractiune, si un judecator dispune confiscarea casei fara a examina fondul actiunii si fara a iti cerceta vinovatia. Nationalizare cu chip uma, numai ca Macovei in filmuletul de mai sus ii spune “reutilizare cu scop social a bunurilor confiscate” (actual Macovei words).

Iată opinia European Criminal Bar Association cu privire la „Directiva Macovei”: http://www.ecba.org/extdocserv/201210_assetseizureECBA_statement.pdf

In state se aplica de ceva vreme o forma de confiscare, nu chiar acelasi lucru cu confiscarea extinsa, dar tot o confiscare fara condamnare. Iata abuzurile la care sunt supusi oamenii:

 

In afara de Monica Macovei, au mai fost americani pe aici care au zis sa ne schimbam Constitutia. De exemplu,  Mark Gitenstein, fostul ambasador american la Bucuresti, crede ca Art. 44 din Constituţie care prezumă caracterul licit al dobândirii averii trebuie modificat.

“Articolul 44 din Constituţie este subiectul preferat al meu şi al Monicăi Macovei. El prezumă caracterul licit al bunurilor. Deci, cu alte cuvinte, când încerci confiscarea unor bunuri, prezumţia este că acestea au fost dobândite licit. Exemplul meu preferat, pentru a explica acest articol, este că atunci când ieşi dintr-o bancă iar poliţia îndreaptă arma asupra ta, tu având la tine o valiză cu 200.000 de dolari, trebuie prezumat că ai obţinut acei bani în mod licit. Bine, este un exemplu exagerat […] Aceste dispoziţii nu sunt bune. Şi cred că trebuie să gestionaţi această problemă. Iar România este în mod special datoare să adopte o lege bună şi puternică în ceea ce priveşte confiscarea.” 

Dle Mark Gitenstein, permiteti-mi dreptul sa spun ca nu pot fi de acord cu dumneavoastra doar fiindca sunteti american. Ca a mai venit unul pe aici, care nu era american, si a zis ca proprietatea este un moft.

Published by

Buciuman

Buciuman este un membru fondator al Rezistentei Urbane, unde contribuie ocazional.

7 thoughts on “Nu! confiscarii extinse promovata de Monica Macovei”

 1. Baieti, v-a durut in cot de confiscarea extinsa pana cand Macovei a devenit un candidat cu sanse la alegeri. Acum comentam doct despre cum infractorii au si ei drepturi si vai cate nuante are problema si cate abuzuri ar putea fi comise asupra infractorilor. Asta fiind principala noastra grija in tara lui Nastase si Hrebenciuc! Mai rasfirati baieti, mai rasfirati.

 2. Atunci cum recuperezi prejudiciul ?
  Năstase are 4 case si a fost condamnat pentru un mizilic fata de ce avere a făcut din spagi, daca s-ar da legea confiscării probabil politicienii ar fi mai atenți atunci când fura si ar rămâne bani de autostrăzi, medicamente si pensii.

  1. Dixit! Aici nu e vorba de hipsteri care fumeaza iarba. E vorba de Nastasi, Voiculesti si Hrebenciuci care chiar si atunci cand ajung dupa gratii pentru un delict minor (in comparatie cu cariera lor infractionala prodigioasa), raman cu grosul averii neatins. In cel mai rau caz fac 1-2 ani de puscarie, iar atunci cand ies sunt din nou milionari (miliardari?). In lipsa pedepsei cu moartea, perspectiva saraciei lucii pe care o introduce Monica Macovei pentru acesti banditi, este singura pedeapsa si totodata singurul instrument de descurajare pe care cei ca ei il inteleg.

   1. Chestia este ca maharii au avocati si pile.
    Cei neajutorati vor fi cei mai pagubiti.
    Nu uitati ca democratia nu inseamna lipsirea de libertati pt. ca noi si-asa nu beneficiem de ele, adica sa asculte ,de ex. telefonul,ca nu am nimic de ascuns,s a m d

 3. Sper sa nu vina a lui Macovei, ca eu muream de grija bogatilor – mai ales cand sunt condamnati pentru hotie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *