Votând Monica Macovei votezi o emanare a platformei Partidului Republican

Acum ceva vreme am scris un articol despre motivele politice pentru care nu vreau sa votez cu Monica Macovei. In urma presiunii noastre si a catorva oameni care nu se multumesc cu stiri despre manjire politica ci chiar vor sa discute probleme reale, Monica Macovei a raspuns la nelamuriri si aspecte controversate privind programul sau electoral intr-un interviu Metropotam. Interviul este aici: -> http://bit.ly/1oVBjoa

Va rezumam acest interviu in limbaj accesibil oamenilor. Raspunsurile Monicai Macovei sunt scrise in limbaj de PR si trebuie traduse. Afirmatiile sunt facute in asa fel incat se inverseaza negatia cu afirmatia pentru ca sa elimine “nu vreau-urile” si sa sune totul mult mai bun si mai pozitiv. Iata punctele esentiale mai jos, iar daca nu aveti incredere in ce am extras noi puteti oricand verifica interviul initial.

AVORT: Auzisem ceva despre faptul ca Monica Macovei a votat in PE impotriva liberalizarii avortului din motive religioase. Am facut un pic de research si s-a confirmat.

In interviu spune “Referitor la avort, sunt in favoarea alegerii informate si constiente a vietii.” Tradus = “sunt in favoarea convingerii oamenilor prin diverse mijloace sa nu faca avort.” Deci nu vrea sa interzica avortul, ci doar sa creeze mijloace de a baga in cap femeilor si perspectiva anti-avort pentru a le convinge sa refuze.
Observati ca exista o diferenta intre: “sunt in favoarea alegerii informate si constiente.” si “sunt in favoarea alegerii informate si constiente a vietii.
Reactia mea initiala:

Opinia mea: 🙁

CASATORII GAY:Sunt in favoarea casatoriei traditionale.” Tradus = “sunt in favoarea casatoriei dintre barbat si femeie” deci “nu sunt in favoarea casatoriei dintre persoane de acelasi sex.
Opinia mea: 🙁

MARIJUANA:In opinia mea, ar trebui consultata populatia printr-un referendum, asa cum si in unele state din SUA a fost consultata.” Tradus = “Nu vreau sa ma pronunt in favoarea legalizarii, dar nici nu o sa iau o pozitie publica impotriva fiindca nu ma pasioneaza/nu am interes/nu m-am gandit.” Tehnica se numeste mutarea problemei asupra unui alt responsabil si este un fel de a spune “nu ma bag in asta.”
Opinia mea: Meh 😐

SANATATE:Eu am vorbit in programul meu despre crearea de case de sanatate private, astfel incat omul sa poata alege unde sa-i mearga contributia la asigurarile de sanatate.” – Deci intrebata direct daca vrea sa privatizeze sanatatea, evita sa spuna “nu”, explicand in schimb ca vrea case de sanatate private ceea ce este un apropo spre “da”. Faptul ca are 6% din buget pentru sanatate nu inseamna ca nu va desfiinta casele de asigurari medicale de stat si sistemul social de sanatate, ci doar ca vrea sa investeasca in sanatate (privata? mixta? refuza sa se pronunte, chiar intrebata direct).
Opinia mea: 🙁

EDUCATIE: – infiintarea charter schools, scoli private care primesc pachete de finantare de la stat pentru educarea unor categorii de elevi. A zis ca nu va desfiinta (toate) scolile de stat deci probabil in viziunea ei statul va plati educatia si la scoli publice, si la scoli private care primesc pachete de finantare de la stat (charter schools). Opinia curenta este ca in America Charter Schools administreaza mai prost banul public, fiindca au libertatea de a decide proportia de bani cheltuita pe elev vs bani cheltuiti pe conducere. Si aleg sa dea salarii babane. De asemenea, este presiune mare pe ele sa arate perfomante ca sa primeasca bani, asa ca elevii in general trec prin scoala ca prin branza. Un fel de universitati private de la noi, dar cu enorm de multi bani sifonati de la stat. -> http://en.wikipedia.org/wiki/Charter_schools_in_the_United_States
Opinia mea: 🙁

SARACIA:Saracia nu este un accident.” In opinia lui Macovei sarcia este cauzata de a) furt si coruptie sau b) de lene. Spune-i asta unui copil orfan / cu parinti abuzivi / ai carui parinti au pierdut tot intr-o investitie proasta. Spune-i ca nu e un accident faptul ca mama lui se chinuie sa ii gaseasca ceva de mancare. Te rog eu du-te la el si spune-i asta.
Opinia mea: >:(  :poop:

ARTA: “[Mecenatul] Este o alternativa pe care o voi incuraja si care nu exclude si un alt tip de sprijin din partea statului” – deci a revenit asupra programului in care sugera ca statul isi va lua mana de pe arta si arta va fi lasata in grija unor donatori privati.
Opinia mea: 🙂

GAZE DE SIST:  spune da exploatarii in conditii safe de mediu. La nivel de discurs, pentru ea este o oportunitate de eschivare, fiindca companiile vor zice mereu ca lucreaza in conditii de siguranta de mediu.
Opinia mea: Imh. 😐

ENERGIE NUCLEARA: Da.
Opinia mea: 🙂

APARTENENTA LA PDL: “PSD este un grup mafiot de crima organizata” “PDL, de partea cealalta, cu toate greselile lui, a avut niste merite care puteau face din el cel mai puternic partid din Romania.

Exact asta era intentia mea cand am candidat la presedentia acestui partid in 2013.” ” Problema a fost la varf.” -> Deci PDL a avut niste probleme de organizare la varf dar nu este ca PSD un grup mafiot de crima organizata, chiar si atunci cand sunt amintiti Videanu, Berceanu, Udrea. Ce minciuni
Opinia mea: :O :O :O vai de capul meu.

In concluzie, este programul PARTIDULUI REPUBLICAN asumat de un candidat desprins formal din PDL, asa cum am intuit de mult timp. In fapt, multi dintre sustinatorii si fanii ei straini sunt republicani americani.

Nu sustin. Este un program pe care il detest cand aud de el in SUA si nu inteleg cum oamenii pot vota asa ceva. As sustine pozitia Partidului Democrat din SUA, daca am fi avut asemnea candidat, evident un program adaptat la nevoile Romaniei. Voi vota altceva sau imi voi anula votul.

Published by

Buciuman

Buciuman este un membru fondator al Rezistentei Urbane, unde contribuie ocazional.

11 thoughts on “Votând Monica Macovei votezi o emanare a platformei Partidului Republican”

 1. da, se pare ca e nu candidatul ideal.
  pare ca tot un rau mai mic votam, insa e un rau cu mult mai mic.

  sa avem justitie independenta si cat mai curata si ne descurcam noi de acolo.

  desi iti dau dreptate, voi vota in continuare Macovei.

 2. Pe un alt blog, am gasit o demascare a lui Macovei pe motiv ca prea iubeste homosexualii. Nu stiu cum sa va explic, dar ma doare la basca de homosexuali, si asta e criteriul numarul 999 pentru care mi-as formula preferintele politice. Am ceva rude veterani, asa ca ma intereseaza mai mult ce are de gand cu ajutorul de inmormantare al veteranilor decat ce face cu homosexualii. Ba ma intereseaza mai mult ce ar face cu pisicile abandonate decat cu homosexualii etc.
  In alta ordine de idei, eu am trait in SUA si sub democrati, si sub republicani. O fi un accident al istoriei, dar in putinele chestiuni in care cele doua situati s-au distins una de alta, democratii sunt mult mai jalnici. Obligativitatea asigurarii medicale la privat? Democratii! Reducerea bugetului pentru cercetare si educatie? Democratii! Scaderea dobanzilor la conturile de economii? Democratii! E usor sa stai in Bucuresti si sa iti dai cu parerea despre Amrica, dupa cum vedeti ca si mie mi-e usor sa imi dau cu parerea de Romania.
  Parerea mea despre Romania este: o tzara de ingalatzi, de sub fundul carora s-a distrus un sistem care dadea ceva shanse saracilor, in timp ce putinii care mai stiau sa citeasca frunzareau gazete americane, ca sa analizeze problemele democratilor si republicanilor de aiurea.

  1. Discutam separat, nu aici. Rezistenta Urbana nu e afiliata politic. Membrii isi tin pentru ei optiunile politice personale.

 3. “Votând Monica Macovei votezi o emanare a platformei Partidului Republican”

  Este absolut horror, votand Macovei risti sa votezi un program al unui partid votat de 50% dintre americani! Asa ceva este incredibil si de neacceptat!

  Votati Ponta, un program 100% romanesc!

  1. Aoleu, iar logica antenista. Nu esti cu Macovei, automat esti cu Ponta. La fel ca la antene, unde daca nu esti cu Ponta/Voiculescu, esti băsist. Ioane, aicişa e Romania, nu SUA. Postacule.

 4. Dragi tovi,
  Este probabil ca Macovei a votat impotriva raportului Estrela din alt motiv, care nu e legat de interzicerea avorturilor sau de dumnezei. Acel raport cerea ca UE sa impuna statelor membre niste chestii despre sexualitatea cetatenilor. Nici nu conteaza ce cerea, avorturi interzise, avorturi fara numar, avorturi numai la barbati. Pentru un dreptaci, ideea ca UE ar putea legifera asa ceva peste capul statului membru este de neconceput. Eu nu sunt dreptaci, si tot cred ca e normal ca avorturile sa fie legiferate la nivel mai jos de UE, pana in momentul cand sunt incluse in tratatele UE.
  La urma urmelor, eu sunt complet dezorientat sa vad o organizatie economica, UE, ocupandu-se cu drepturili. Drepturili sunt de domeniul Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Haga si a Consiliului Europei, unde sut membre 47 de tzari.
  Ca miscare de propaganda, ati lovit super, si aici, si pe facebook. Este singurul loc din lume unde scrie ca Macovei vrea interzicerea avorturilor in Romania – si nu aveti nicio dovada.
  Succesuri pe mai departe.

  1. Niste chestii despre sexualitatea cetatenilor? Ce anume chestii? Mata stii despre ce vorbesti? Ai citit pe link-ul ala unde a zis expres ca nu e de acord cu avortul din cauza religiei sale? Sau esti postac profesionist care te faci ca nu vezi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *