Branding Bucharest № 9: Dâmbovița

dambovita
Un oraș respectabil se află pe un râu faimos, care i-a croit istoria de-a lungul veacurilor și a fost martorul evenimentelor importante. Ce era odinioară o barieră a devenit unul dintre cei mai buni prieteni ai bucureștenilor – râul Dâmbovița! Cu meandrele sale, malurile străjuite de case vechi superbe și podurile istorice care îl traversează, râul Dâmbovița e parte din însăși ființa orașului. Aflat deja la a doua sistematizare, el a devenit din ce în ce mai atrăgător. Multiplele activități de agrement, printre care includem pescuitul și plimbările cu vaporașul, transformă orice zi pe râu într-o aventură de neuitat. Plimbă-te cu barca sau poposește la una din multele terase de pe Splaiul Independenței și Splaiul Unirii – așa cum se numesc malurile Dâmboviței. Vei rămâne doar cu amintiri frumoase. De la localnici pitorești din bătrânele case și până la tineri corporatiști care merg spre modernele centre de afaceri de pe mal, toți îți vor da binețe. Nu este mod mai relaxant de a petrece o zi în București!

Cu apa sa cristalină și podurile absolut impresionante, râul Dâmbovița poate concura lejer cu artere fluviale de tradiție precum Canale Grande din Veneția. Desigur că Dâmbovița îți va plăcea mult mai mult, deoarece are o istorie mult mai bogată și este amenajată mult mai inspirat decât concurenta ei din Italia. Mergi până la râu și convinge-te! Te vei îndrăgosti pe loc.

Vizitați râul Dâmbovița!

BRANDING BUCHAREST este o campanie al cărei scop este să promoveze locuri, clădiri sau monumente din Capitală. Numai găsind brand-ul potrivit pentru București vom putea aduce și mai mulți turiști în acest oraș atât de subestimat. Punem poză lângă poză și rezolvăm un puzzle urban complex!

Toate episoadele >> AICI <<

Published by

Raiden

Membru fondator, activează din 2007 în zona istoriei şi antropologiei bucureştene, explorării urbane şi fotografiei citadine. S-a opus mereu proiectelor aberante ale administrației bucureștene. Susține și conferințe despre București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *