Timișoara face retorică la nivel Orwellian

În Timișoara se fac tot felul de lucrări publice care au atașate felurite mici scandaluri. Nu doresc să vă plictisesc cu povești ce nu sunt relevante la nivel național; în schimb, doresc a vă arăta (cu degetul) pe domnul Nicolae Robu, om cu mai multe titluri decât Regele Westeros-ului: prof. univ. dr. ing. Nicolae Robu, Primarul Timișoarei.

got-game-of-thrones-30909249-1400-2104

Domnul Nicolae Robu are ca activitate preferată generarea de conflicte false. Fără a dori intrarea în polemici politice, omul spune aberații.

ESTE COMPLET ADEVĂRAT CĂ ARE ADVERSARI POLITICI CARE ÎL SAPĂ!

Dar în situația de față, domnul primar s-a implicat intim în realizarea unor proiecte, a modificat soluții bune pentru unele mai proaste (care oricum nu respectă planurile arhitecturale), iar apoi face sondaje pe Facebook cu opțiuni ridicole – după ce faptul a fost consumat. Ca bonus, după ce votezi în sondaj nu poți vedea rezultatele acestuia, ci trebuie să aștepți să ți le zică pe cuvânt domnul primar.

Aveți mai jos întrebările și opțiunile de răspuns (modest comentate) pe care acesta le-a adresat cetățenilor.

robu rezi

Și răspunsurile unui expert (eu) în ceea ce privește arhitectura, bunul gust și bunul simț:

1. Proiectul a fost făcut de oameni foarte capabili și trebuia respectată părerea lor.

2. Varianta C. Piața ar fi arătat mișto cu gri pentru că ar fi fost colorată de vegetație și de clădirile din jur. Așa ați făcut o țintă uriașă, dar pot trăi cu asta!

3. Am văzut soluția pusă în operă și nu e rea deloc. Iertăm intervenția, dar nu putem omenește ierta argumentele aduse în favoarea ei!

 

P.S.: De asemenea, stimabilul găsește permanent metode de a manipula subtil prin erori logice orice opinie publică, punându-te în postura de a susține ceva absurd.

Ride_with_hitler

Nivelul argumentelor primăriei

 Parafrazez: Sunt unii care nu sunt de acord cu tăierea copacilor sau cu îndepărtarea câinilor vagabonzi. Nu, bos, suntem de acord cu luatul câinilor de pe străzi, dar parcă am vrea să mai avem copaci în afara parcurilor. Copacii-s faini. Copacii-s iubire. Copacii-s viață!

Parafrazez: Sunt unii care nu sunt de acord cu reabilitarea centrului vechi. Nu, bos, doar că nu ați făcut asta în timp util, și nu ați respectat soluțiile profesioniștilor.

Râdeți și arătați cu degetul, dragi cititori, că în final va rămâne doar amărâciune! Amărâciune.

 

Later edit: Poate trebuia vopsită ca tramvaiele din TM, în culorile POLI

poli

Published by

Catalin Ion

Antropologul de serviciu.

6 thoughts on “Timișoara face retorică la nivel Orwellian”

 1. Dar proiectul era cu cercuri concentrice rosii de la inceput! Atunci nu a zis nimeni nimic.
  Iar proiectul este al arhitectului Radu Mihailescu, Serban Sturdza avand un rol consultativ.

  Iti propun sa astepti pana se termina lucrarile, se vede ca (la fel ca multi altii care isi dau cu parerea) nu prea poti sa vizualizezi cum va arata cu adevarat. Si eu ma abtin, cel putin pana mi se prezinta proiectul finalizat.

 2. Robu nu este singurul român care are titluri. Ca el mai sunt zeci de profesori univeristari, unii dintre ei poate chiar primari (primar nefiind oricum un titlu, ci o funcție). Aşadar ironia, gratuită şiiIeftină.

 3. Foarte bine surprinsa abordarea stimabilului domn primar care iti lasa tot timpul 2 optiuni- ori zici ca el, ori esti adversarul lui politic (comunist, incult, un penibil). Nu exista niciodata calea de mijloc.
  Desi Timisoara are o strategie culturala si o entitate organizationala care gestioneaza proiectele culturale, curatorierea proiectelor culturale e avizata tot de domnul primar, in persoana. Asadar asigurarea “cvasipermanentei evenimentelor muzicale, teatrale, de arte plastice” va duce la promovarea unor proiecte culturale pe placul primarului (prof. univ. dr. ing.)
  Mr. Mayor, are you smart enough to hire someone smarter than you?

 4. Rezultatele altui sondaj de opinie – condus in paralel cu cel al domnului primar (534 respondenti):
  87.3% dintre respondenţi considera ca eliminarea a peste 90% din copacii existenti in Piata si neplantarea copacilor noi, modificand astfel proiectul aprobat legal intial, NU este corecta
  71% dintre respondenţi spun că Piaţa Libertăţii, aşa cum se prefigurează, cu modificările aduse proiectului iniţial, NU îi reprezintă
  https://docs.google.com/forms/d/1fqMF8JA2E15MjNKJkL6zetcGUvMwsXTaA9bg_2tK1WU/alreadyresponded?c=0&w=1&usp=send_form

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *